3 tips voor een minimalistische keuken

9 mei 2022

Minimalistische keukens zijn helemaal hot, minimalisme in het algemeen heeft sinds 2021 écht de wereld veroverd. Zelf ben ik er ook helemaal weg van, neutrale (aarde) tinten en prachtige natuurlijke materialen gecombineerd met zwarte of gouden accenten. Love it! Maar, hoe krijg je die minimalistische keuken? En wat als je geen volledig nieuwe keuken wil aanschaffen, maar wel meer minimalisme wil toepassen in jouw interieur? Ik geef je 3 handige tips mee!

No. 01

Iets wat echt cruciaal is voor een minimalistisch beeld, is kleur. Mocht je een hele donkere keuken hebben, met donkere kleuren en bijvoorbeeld weinig licht, dan is het al een stuk lastiger om een keuken te creëren zoals bijvoorbeeld te zien is in de afbeeldingen. Is jouw keuken al licht? Dan kun je meteen aan de slag! Zo niet, dan kun je dat ook budget-vriendelijk oplossen. Met bijvoorbeeld een likje verf, of het gebruik van plak plastic: te verkrijgen in ontzettend veel soorten en kleuren, dus ga lekker los!

No. 02

Tip nummer 2 gaat over de accessoires in jouw keuken, en dan met name de kleuren en uitstraling daarvan. Ook hier geldt: lichte kleuren en natuurlijke materialen. Dit maakt een enorm groot verschil als het gaat om de minimalistische uitstraling. Kijk dus nog een keer goed naar je fruitschaal, zeep pompje en andere producten die op je aanrecht staan.

No. 03

Om nog even bij accessoires te blijven, zorg voor zo min mogelijk spullen op je aanrecht. Less is more! Dat is ook duidelijk zichtbaar in de afbeeldingen die ik heb toegevoegd, er staat weinig op het aanrechtblad en dat wat er staat heeft ook een decoratieve functie. Op die manier creëer je eenheid en rust.

SHARE THIS STORY
COMMENTS

Ik ben ook van plan om mijn keuken minimalistisch in te richten. Dit zorgt hopelijk voor meer rust en openheid. We zijn wel van plan om onze keuken een nieuwe kleur te geven. Lichtgroen lijkt ons erg goed passen bij de rest van de kamer.

ADD A COMMENT