Zo voorkom je een rommelig interieur

22 mei 2022

Een van de redenen dat jouw interieur rommelig is, kan zijn dat de indeling van de ruimte niet de juiste is. Denk bijvoorbeeld aan looproutes en de grootte van jouw meubels, het is van belang dat deze de ruimte versterken. Passen de meubels bij elkaar? En passen ze bij de ruimte? Dit kunnen redenen zijn waarom jouw interieur nog altijd rommelig oogt.

Teveel spullen en te weinig opbergruimte. Je kent het wel, de tafels in je woon en eetkamer veranderen gedurende de dag al snel in een opslagplaats voor van alles: onderzetters, koffiekopjes, telefoonladers, afstandsbedieningen etc. niks ligt meer op de plek waar het hoort. Ook dit geeft een rommelig beeld, en kan flink bijdragen aan je onrustige gevoel in een ruimte. Onze hersenen pikken alles op, ze zien alles liggen. Dat betekend dus een heleboel onnodige prikkels! Zonde, dus zorg voor voldoende opbergruimte, lades, manden en bakken om al je spullen zo goed mogelijk op te kunnen bergen. Hierdoor hoeven ze niet in het zicht te liggen en wordt jouw ruimte heel snel een stuk minder rommelig!

⁣Een doorn in het oog voor velen, is bedrading. Bedrading bij de tv, langs de plint, of simpelweg de 24/7 gevulde stopcontacten. Het maakt je interieur rommelig en geeft het een onrustige uitstraling. De beste oplossing? De standaard kabels in je muur laten vrezen. Maar, je kan ze ook goed wegwerken in een kabelgootje! Dat is een trend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen. Vergeet hem dan niet in dezelfde kleur als je muur te schilderen! Zo is ‘ie écht weg gewerkt.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT