Meer licht in jouw woning: zo kom je de donkere dagen door!

23 oktober 2022

Daglicht, en vooral voldoende daglicht is enorm belangrijk. Niet alleen is het sfeerbepalend, het is ook nog eens belangrijk voor je gezondheid. Alleen zit je, vooral met nieuwbouw woningen vaak met een probleem: niet alle ruimtes en woningen zijn namelijk even goed verlicht. Natuurlijk kom je een heel eind met verlichting, maar dit bereikt bij lange na niet hetzelfde effect. Je zult er dus voor moeten zorgen dat er meer licht binnen komt in jouw woning. Hoe? Dat leg ik je uit!

Een van de oplossingen, waar niet veel mensen direct aan denken is het vervangen van de dichte deuren in huis. Nu moet de ruimte dat natuurlijk wel toelaten, want niet iedereen wordt er blij van als je de overvolle kapstok met een berg aan schoenen eronder vanuit de woonkamer kunt zien. Toch is het een goede oplossing, door een dichte deur te vervangen met een deur die in ieder geval gedeeltelijk ramen heeft wordt het een stuk lichter en meer open in de ruimte.

Mocht je willen verbouwen, denk dan bijvoorbeeld eens aan een lichtkoepel, of een lichtstraat. Dit is onwijs effectief, je krijg bakken met licht naar binnen! Dit kan echt een wereld van verschil maken, maar er hangt wel een flink prijskaartje aan.

Wil jij ook gaan verbouwen, of heb jij een nieuwe woning (op het oog)? Emma’s Studio kijkt graag met je mee naar de verschillende mogelijkheden voor jouw interieur, en/of zet jouw ideeΓ«n in 3D!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT