How to: het creëren van een sfeervolle Scandinavische slaapkamer

26 juni 2022

In de slaapkamer wil je natuurlijk tot rust komen. Een slaapkamer waarbij het voelt alsof je je in een andere wereld begeeft, is dan een echte uitkomst. Een plek waar jij écht tot rust kan komen en heerlijk kan wegdromen. Ik geef je een aantal tips om zelf zo’n sfeervolle slaapkamer te kunnen creëren!

Het juiste kleurgebruik is de basis voor een sfeervolle slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan aardetinten, zoals wit, beige, crème en eventueel bruintinten en terracotta kleuren. Ook andere kleuren toevoegen kan, maar zorg ervoor dat het niet te donker wordt. Gebruik bij voorkeur dus pastel en nude tinten.

Ook je bed kan een groot verschil maken. Deze moet bijvoorbeeld niet te donker en te dicht zijn. Dat betekend eigenlijk dat je bed bijvoorbeeld niet helemaal tot aan de grond afgesloten moet zijn, een bed op pootjes zal dus veel meer sfeer en openheid creëren.

Veel mensen vinden het toevoegen van behang spannend, wat ik zeker begrijp. Toch raad ik je aan om minimaal 1 wand in jouw slaapkamer te behangen. Het is namelijk een goede manier om warmte, sfeer maar ook diepte en textuur toe te voegen. Tegenwoordig is behangen al lang niet meer zo moeilijk als dat het vroeger was, en er zijn honderden verschillende motiefjes en texturen om uit te kiezen. Ga dus lekker los met behang!

Om sfeer te creëren in de slaapkamer kun je beter niet te veel accessoires gebruiken. Less is more! Ga voor een aantal mooie items van bijvoorbeeld natuurlijke materialen. Zo creëer je een rustig beeld zonder al te veel prikkels, perfect voor je slaapkamer.

Maak jouw slaapkamer helemaal af met de juiste sfeerverlichting. Sfeerverlichting en rust gaan namelijk hand in hand. Probeer het gebruik van felle lampen te vermijden, of gebruik bijvoorbeeld een dimbare lamp, mocht je op sommige momenten wel veel licht nodig hebben. Er zijn talloze leuke lampen te vinden, met open of dichte structuren, natuurlijke materialen of prachtige stoffen. Alles wat neutraal is past perfect in jouw Scandinavische slaapkamer!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT