Een ronde eettafel: wel of niet doen?

24 juli 2022

Of je wel of geen ronde eettafel moet aanschaffen, ligt voornamelijk aan de ruimte. Toch kan het nog best lastig zijn om erachter te komen of die ronde eettafel nou wel of niet moet doen. Daarom geef ik je vandaag een aantal tips mee!

  • Tip 1: Kijk naar de ruimte 

Heb je een langere, smalle ruimte waar de eettafel in moet komen? Dan is het niet altijd slim om voor een ronde tafel te kiezen. Waarschijnlijk zul je het looppad blokkeren, en de ruimte niet op de juiste manier benutten. Heb je een hoekje in de woonkamer of keuken waar je de eettafel kunt neerzetten? Dan kan een ronde eettafel juist wel heel erg mooi staan!

  • Tip 2: Bedenk wat jou voorkeur heeft

Een van de grote voordelen voor veel mensen aan een ronde eetkamer tafel is de gezelligheid. Er zit nooit iemand op de kop, iedereen zit mooi uitgebalanceerd bij elkaar. Maar aan de andere kant kan een rechthoekige, of zelfs een vierkante eettafel ook een hele mooie toevoeging zijn. Ben je bijvoorbeeld met zijn vieren of zessen thuis? Dan hoeft er niet perse iemand aan de kop van de tafel te zitten, dus behoud je de gezelligheid. Bedenk dus goed wat jij fijn vindt en maak zo de keuze over welke tafel jouw voorkeur heeft. 

  • Tip 3: Kijk naar de hoeveelheid personen 

Ik had het net al even over met zijn vieren of zessen aan een rechthoekige tafel zitten. Vaak is het zo dat, hoe groter het gezin hoe waarschijnlijker dat het een rechthoekige tafel wordt. Hoe meer mensen er aan een ronde tafel moeten zitten, hoe groter hij wordt, en dat gaat ten koste van de gezelligheid die een kleinere ronde tafel juist bied. Je zit namelijk zo ver uit elkaar, dat het knusse sfeertje ver te zoeken is. Daarom is het vaak zo dat je bij grote gezinnen een langere rechthoekige eettafel ziet. Zo verspil je geen ruimte, en heeft iedereen een plek!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT