De woontrends voor 2023 op een rijtje!

13 november 2022

Het einde van 2022 is al weer in zicht, en ik had het op Instagram al eens over een aantal interieur trends die er aan zitten te komen in het nieuwe jaar. Hoog tijd dus om ze hier eens in wat meer detail te beschrijven!

Misschien heb je je woning in het afgelopen jaar al wel een make-over gegeven, maar misschien ook niet. Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen, en nieuwe trends! Ik geef je 5 leuke woontrends mee voor 2023.

Rust, neutrale kleuren en eenheid waren de afgelopen jaren al grote trends, en dit blijft (gelukkig πŸ˜‰) nog wel even! Ik ben er groot fan van, en ben dan ook erg blij dat deze trend nog even blijft hangen. Zachte kleuren als beige, bruin, terra en warm grijs in combinatie met prachtige zachte stoffen als velvet en teddy. Ik ben er helemaal gek van! Jij ook?

In de pandemie tijd hebben we allemaal natuurlijk veel binnen gezeten, en om dat tegen te gaan is 1 van de nieuwe trends voor komend jaar om de natuur naar binnen te halen! Hoe? Door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe en planten. Maar ook hout en natuursteen zijn er mooie voorbeelden van! Het heeft iets weg van de bohemian interieur stijl, en geeft echt een warm en fris gevoel.

Ook duurzaamheid staat in 2023 hoog in het trend-lijstje. We zijn ons steeds meer bewust dat we voor de aarde moeten zorgen, en zijn hiervoor dus ook steeds vaker bereid om onze aankopen hierop te baseren. Dit doen we bijvoorbeeld door het aanschaffen van duurzame meubels, maar ook door tweedehands te shoppen en producten die voor ons niets meer waard zijn te verkopen aan een ander die er waarde in ziet.

Ontzettend veel dus om over na te denken voor 2023! Ga je lekker aan de slag met deze trends, of laat je je interieur nog even voor wat het is?

SHARE THIS STORY
COMMENTS

Ziet er mooi uit! Welke kleur muurverf heb je in de bruine keuken gebruikt?

Bedankt voor je reactie, Sharona! De foto is van Pinterest, de kleur lijkt erg veel op Dove Tale van Farrow & Ball.

ADD A COMMENT