Dé tips voor een prachtige (zomerse) tuin

10 juli 2022

Voldoende zitplekken

Denk hierbij aan een leuke zithoek, bijvoorbeeld een toffe tuinset. Tegenwoordig kun je kiezen uit ontzettend veel leuke tuinsets, van rotan, bamboe, polyrotan of kunststof. En dan heb je nog de kleur, wel of geen kussens, enz… De opties zijn eindeloos! Maar naast zo’n mooie tuinset, die jouw tuin sfeervol kan maken is een goede eettafel natuurlijk ook van belang, met goede stoelen zodat je tijdens de warme zomeravonden heerlijk kunt tafelen. Ook hierin is veel mogelijk. Mijn tip is wel om alle tuinmeubels tegelijk aan te schaffen, of in ieder geval in dezelfde stijl. Zo creëer je ook weer eenheid in je tuin, wat erg belangrijk is om de rust te bewaren.

Verlichting

Lampen worden nog wel eens vergeten als het gaat om de tuin, but trust me, ze zijn minstens net zo belangrijk als de meubels. Licht zorgt namelijk voor sfeer, voornamelijk ‘s avonds. Denk bij verlichting dus niet alleen aan wandlampen of lantaarntjes, maar bijvoorbeeld ook aan een lichtslinger onder de overkapping of in de boom. Dit maakt het éxtra gezellig ‘s avonds!

Genoeg accessoires

Ook voor buiten kun je een heleboel met accessoires. Een dienblad met wat kaarsen tafel bij de tuinset, of leuke potjes met gekleurde plantjes op je tuintafel. Wat binnen kan, kan buiten ook. Niet altijd natuurlijk, maar in de meeste gevallen wel. En als het gaat om bijvoorbeeld extra kussens toevoegen aan de bank van je tuinset, kun je ook best kiezen voor binnen-kussens. Haal ze dan het liefst ‘s avonds wel naar binnen, en zeker als het regent. Zo gaan ze zo lang mogelijk mee!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT