De beste tuin tips voor het voorjaar!

28 februari 2023

Met het voorjaar in aantocht is het tijd om je tuin weer tot leven te brengen. Hier zijn enkele tips om je tuin helemaal klaar te maken voor de lente:

Maak de tuin klaar voor de lente

Begin met het opruimen van de tuin. Verwijder dode bladeren en takken en snoei eventuele struiken en bomen. Maak de tuin klaar voor de lente door het gazon te verticuteren en te bemesten.

Kies voor kleurrijke bloemen

Met kleurrijke bloemen breng je de lente tot leven in je tuin. Kies bijvoorbeeld voor narcissen, tulpen, hyacinten, krokussen en primula’s. Deze bloemen bloeien in het voorjaar en zorgen voor een kleurrijk en vrolijk geheel.

Maak een moestuin

Een moestuin is niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond en lekker. Maak een klein gedeelte van je tuin vrij voor groenten en kruiden. Kies bijvoorbeeld voor sla, radijsjes, wortels, spinazie en basilicum.

Voeg wat decoratie toe

Voeg wat decoratie toe aan je tuin om het geheel af te maken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie tuinbank, een vogelhuisje of een fontein. Ook lantaarns en windlichten zorgen voor een gezellige sfeer in de tuin.

Zorg voor voldoende schaduw

In de lente kan de zon al behoorlijk fel zijn. Zorg daarom voor voldoende schaduw in je tuin. Plaats bijvoorbeeld een parasol of schaduwdoek en creëer zo een heerlijke plek om te ontspannen in de schaduw.

Maak een gezellige zithoek

Maak een gezellige zithoek in je tuin waar je kunt genieten van het mooie weer. Kies bijvoorbeeld voor een loungebank of hangmat en maak het geheel af met wat mooie kussens en plaids.

Met deze tips maak je je tuin helemaal klaar voor de lente en kun je optimaal genieten van het mooie weer!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT