Tips om meteen mee aan de slag te gaan voor een Scandinavisch interieur!

12 juni 2022

Een Scandinavisch interieur staat voornamelijk voor minimalistisch, veel licht en neutrale kleuren, maar ook eenvoudige ontwerpen en veel gebruik van lichte houtsoorten. Vandaag geef ik je een aantal tips mee om zelf zo snel mogelijk aan de slag te kunnen gaan met jouw Scandinavische interieur!

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich vooral door de eenvoud, functionaliteit maar het straalt ook rust uit. Je ziet lichte kleuren zoals wit, (licht)grijs of andere lichte tinten zoals beige en crème. Ook zie je veel lijnen, zowel strak als organisch en er wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Rotan bijvoorbeeld, maar ook hout past erg goed bij de Scandinavische stijl. Een gouden regel in een Scandinavisch design = less is more. De stijl is namelijk het beste te creëren met in principe zo min mogelijk spullen. Zo creëer je de meeste rust in je woning, iets waar ik in eerdere blogs ook al op heb gewezen. Toch kun je voor deze woonstijl ook best wel iets donkerdere meubels gebruiken, zo lang de basis maar licht is.

Zo kom jij razendsnel tot een Scandinavisch interieur:

  • Verf alle muren wit, of in een andere lichte basis tint.
  • Haal de helft van je woondecoratie uit huis. Laat alleen het meest leuke, mooie, strakke en/of eenvoudige in jouw interieur staan. Zo creëer je rust.
  • Kies voor een lichte basiskleur met één of twee accentkleuren. Laat deze accentkleuren ook terugkomen in de accessoires.
  • Kies voor houten meubels in een lichte houtsoort, hoe lichter de kleur van het hout, hoe meer Scandinavisch!
  • Kies voor meubels op slanke poten, dit maakt dat de meubels niet te zwaar ogen en zorgt voor een luchtig gevoel in de ruimte.
  • En last but not least: een licht gekleurde kast, bijvoorbeeld van metaal of glas, is absoluut een eye-catcher in een Scandinavisch interieur. Of ga voor een prachtig modern schilderij, met organische vormen en lijnen en lichte kleuren. Zo maak je je inrichting helemaal af!
SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT