Met deze tips voelt jouw huis groter en ruimer aan!

29 mei 2022

No. 01: Begin bij de basis

Met de juiste basis kun je er meteen al voor zorgen dat jouw woning groter oogt. Zo kan de vloer echt een wereld van verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan de richting van de planken, en hoe druk ze zijn. Plaats bij voorkeur een lichtere en rustige vloer, zodat ‘ie niet teveel aandacht trekt.

Om de ruimte groter te doen lijken kan je het beste kiezen voor een rustig laminaat. Of, wat tegenwoordig ook veel wordt gedaan: een betonvloer. Gietvloeren zijn er in verschillende tinten en met verschillende ‘patronen’, zo kun je ze bijvoorbeeld helemaal effen krijgen maar ook met lichte vegen erin. Het is maar net wat jij het mooist vindt! Let trouwens ook op met drempels, teveel drempels maakt dat je ruimtes afgebakend aanvoelen, als een soort ‘hokjes’. Je vloer laten leggen zonder drempels maakt je woning dus optisch groter, omdat het zo onbewust lijkt op 1 grote ruimte.

No. 02: Wat je allemaal wel niet kan bereiken met kleur!

Iedereen weet dat kleuren een heel groot verschil kunnen maken. Niet iedereen is fan van kleuren op de muur, vaak vinden mensen het toch best spannend om met kleur aan de slag te gaan. Om je ruimte groter te laten lijken zijn lichtere kleuren van belang. Zo maak je je ruimte optisch lichter en ruimer, puur en alleen dankzij de kleur op de muur. Verf je je muren in een donkere kleur? Dan zal de ruimte kleiner lijken en heeft de ruimte minder diepte. Gebruik je toch graag een donkere tint? Doe dit dan bijvoorbeeld op 1 of 2 muren, maar gebruik het niet in de hele ruimte. Met zo’n ‘accent muur’ behoud je de diepte en het licht in de ruimte, wat noodzakelijk is voor een ruimer gevoel en een optisch grotere kamer.

No. 03: Denk groots met meubels

Misschien denk je: ik heb een kleine woonkamer, dus ik kan geen grote bank kopen want dat wordt te vol. En dat is misschien ook wel een beetje zo, maar niet helemaal. De meeste mensen die wonen in kleinere huizen, denken juist te moeten kiezen voor kleinere meubelen. En dat is nou juist net niet de bedoeling, hiermee bereik je namelijk het tegenovergestelde. Zo wordt de ruimte namelijk heel druk, het staat vol en wordt te rommelig. Iets grotere meubels kunnen dus best, zo creëer je meer rust en laat je de ruimte wederom optisch groter lijken.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT