Hoe kies je kleuren voor je interieur?

16 mei 2022

Hoe meer hoe beter?

Veel mensen kiezen voor 1 kleur: bijvoorbeeld een witte tint, om het ‘veilig’ te houden. Ik raad je aan om minstens 2 kleuren te kiezen, en het liefst zelfs meer. Wees ook niet bang om in verschillende ruimtes voor verschillende kleurpaletten te kiezen. Zorg er wel voor, dat wat je ook doet de kleuren wel bij elkaar passen. Kies voor harmonieuze kleuren, of juist voor contrasterende: het is helemaal aan jou!

Houd rekening met de al bestaande kleuren in de ruimte.

Dit kunnen bijvoorbeeld je gordijnen zijn, of je bank, fauteuil en zelfs de houtsoort van je meubelen. De kleuren van je muren moeten namelijk aansluiten bij de al bestaande kleuren, zodat het uiteindelijke kleurenpalet een geheel wordt en goed bij elkaar past.

Stalen, stalen, stalen!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: vraag stalen aan, koop proefpotjes en maak zelfs staaltjes, of schaf de handige Flexa testers aan. De kleur op je beeldscherm of op het plaatje van je potje, of zelfs van de staal in de winkel kan in jouw woning ineens heel anders zijn. Klinkt gek, maar dit komt onder andere door het licht. Test dus altijd eerst of jouw gekozen kleur ook daadwerkelijk mooi is op jouw muren!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT