6 interieur styling tips voor pasen!

14 maart 2023

Pasen is een feestelijke gelegenheid en de perfecte gelegenheid om wat kleur en vrolijkheid in je interieur te brengen. Hier zijn enkele interieur styling tips om je huis in paassfeer te brengen:

Kies voor pastelkleuren

Pastelkleuren zoals lichtroze, zachtgeel, babyblauw en lila passen perfect bij Pasen. Je kunt deze kleuren gebruiken voor kussens, plaids, gordijnen, en zelfs voor muurkleuren of vloerkleden.

Versier met bloemen en planten

Versier je huis met frisse bloemen zoals narcissen, tulpen, hyacinten, krokussen of paaslelies. Je kunt deze bloemen in vazen plaatsen of een paasboom maken door takken van bomen te verzamelen en er decoraties aan te hangen. Naast bloemen zijn planten ook een mooie toevoeging aan je interieur, zoals de populaire kamerplanten Monstera, Pilea of de Kentia palm.

Maak gebruik van paasdecoraties

Paasdecoraties zijn er in alle soorten en maten. Denk aan eierdopjes, servetten, placemats en tafelkleden met paasmotieven. Je kunt ook zelf paasdecoraties maken zoals papieren paaseieren, slingers, of een krans van takken met paasdecoraties erin verwerkt.

Creëer een paastafel

Maak van je eettafel een paastafel. Leg een kleurrijk tafelkleed neer en versier deze met bloemen en paasdecoraties. Gebruik servies met paasmotieven en plaats kaarsen op tafel voor extra sfeer. Maak het geheel af door paaslekkernijen te serveren, zoals chocolade eieren of paasstol.

Zorg voor extra verlichting

Geef je huis extra sfeer met paasverlichting. Hang bijvoorbeeld een slinger met paaseieren op, of plaats lichtslingers in bloempotten of vazen. Ook kaarsen zorgen voor extra sfeer in huis. Kies voor vrolijke kleuren, of ga voor een subtiele geurkaars.

Maak een paashoekje

Maak een speciale hoek in huis voor Pasen. Plaats bijvoorbeeld een tafeltje of kastje en versier deze met paasdecoraties en accessoires. Zet er een vaas met bloemen neer en hang er slingers en lichtjes omheen. Zo creëer je een gezellige paassfeer in huis.

Met deze tips kun je je huis op een eenvoudige manier in paassfeer brengen. Geniet van een vrolijk en feestelijk interieur tijdens Pasen!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT