5 tips voor het creรซren van een gezellig balkon

19 juni 2022

Je balkon, misschien wel een van de lastigste plekken van je woning. Als je in een appartement woont, is je balkon vaak je enige vorm van een ‘tuin’. Het staat al snel te vol, en het is erg lastig om er iets gezelligs van te maken. But don’t worry! Ik geef je vandaag 5 tips voor het creรซren van een gezellig balkon.

No. 01: Tuinset

Je kunt er voor kiezen om een ‘standaard’ balkon tuinset aan te schaffen, maar vaak brengt dit weinig sfeer met zich mee. Het geeft bijna een soort camping idee, vaak zijn het namelijk inklapbare stoelen en tafels. Tegenwoordig zijn er ook tal van andere opties, zoals kleinere tuinsets: speciaal voor op jouw balkon!

No. 02: Verlichting

Vergeet je verlichting niet! Verlichting zorgt niet alleen voor sfeer, maar is ook nog eens functioneel. Het is daarbij extra gezellig om te kiezen voor een mix van lichtslingers, hangende lantaarns, vloerlantaarns en kaarsen. Als je het spannend vind om kaarsen aan te steken, door bijvoorbeeld kinderen of huisdieren die toegang hebben tot het balkon, kies dan voor led-kaarsen. Op deze manier breng je heel veel sfeer en warmte naar je balkon!

https://www.pinterest.co.uk/pin/46443439896428468/

No. 03: Planten

Planten zijn echt een must voor buitenruimtes. Als je een tuin aan het inrichten bent, is de kans groot dat je natuurlijk groen en planten hebt om mee te werken, en dat kan ook prima op je balkon. Let op de hoeveelheid zonlicht die je ruimte krijgt, zo gaan jouw planten het langste mee. Je kunt losgaan met hangplanten, planten in potten, of planten in speciale balkonbakken. Fan van koken met verse kruiden? Dan is een mini-kruidentuintje vast ook een leuk idee!

No. 04: Kussens

Het lijkt misschien een beetje gek om KUSSENS toe te voegen aan een buitenruimte, maar ik kan het niet genoeg aanbevelen. Er zijn specifieke buitenkussens die bestand zijn tegen het buitenleven, maar ook normale kussens kunnen prima buiten vertoeven. Je kunt ze altijd nog binnen neer leggen, mocht het een keer flink regenen. Kussens zijn niet alleen essentieel voor die “gezellige” sfeer waar je naar op zoek bent, maar ze zijn ook een geweldige, goedkope manier om je ruimte te personaliseren, een beetje kleur toe te voegen of een ruimte op te frissen. Het geeft meer diepte, textuur en gezelligheid aan je balkon!

No. 05: Vloerkleden

Wees niet bang om een โ€‹โ€‹vloerkleedje toe te voegen, vooral als je buitenruimte overdekt is. Er zijn specifieke vloerkleden voor buiten die gemaakt zijn, die in 1 klap een wereld van verschil kunnen maken voor jouw balkon. Door het toevoegen van een vloerkleed maak je van de ruimte 1 geheel, het voelt minder kil aan en krijgt een meer huiselijke, warme sfeer.

Hopelijk kun je door deze 5 tips lekker aan de slag met het omtoveren van jouw balkon! Zodat je aankomende zomer heerlijk kunt genieten van jouw persoonlijke, warme en huiselijke plekje in de zon.

https://www.pinterest.co.uk/pin/15270086231893998/

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT